Nasz chleb powszedni.

Dnia 19 stycznia 2015 r uczestniczyliśmy w prezentacji i degustacji chleba przygotowanej przez Barbarę Poszalską. Na pięknie przygotowanej wystawie „Nasz chleb powszedni” znalazło się ponad 20 gatunków chleba, wśród nich: kardynał, trojak, dukatowy, sycylijski, słońce Peru, fitness orzechowy – bez mąki, dworski, Karol, papieski – Herman, razowy, pszenny, żytni, wiejski, maca, graham, orkiszowy z żurawiną, cebulowy, wieloziarnisty, baltonowski z różnymi dodatkami, a także rogale, chałki, bułki.
Historię chleba, jego piękną polską tradycję i symbolikę, przysłowia, wiersze i powiedzonka przedstawiła Barbara Poszalska, która powitała zebranych własnoręcznie upieczonym chlebem. Na stole zagościł również kwas chlebowy a do galerii pieczywa podano: masło, ser, smalec, miód, dżem, twarożek, pasty, wędlinę i ogórki.